Δημόσιο προσκλητήριο στο Ποτάμι από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κάλεσε τα μέλη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη να συμπράξουν με τη γαλάζια παράταξη. 

Ads

Σε συνέντευξή του, στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλείται τη δική του εμπειρία με το ΛΑΟΣ και αφήνει να εννοηθεί ότι η πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα πλήξει τα μικρά κόμματα του ενδιάμεσου χώρου. 

Στη συνέχεια καλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη να σκεφτεί ενόψει του συνεδρίου του Ποταμιού ότι τα κόμματά τους πρέπει να παλέψουν μαζί τον Αλέξη Τσίπρα. «Την επόμενη εκλογική μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλες μαζί οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις έναντι του λαϊκισμού των κ. Τσίπρα και Καμμένου» λέει χαρακτηριστικά. 

Προαναγγέλλει μάλιστα και μεγάλη ανανέωση της ΝΔ σε υποψηφίους, εφόσον οι επόμενες εκλογές γίνουν με σταυρό προτίμησης.

Ads

Για οικουμενική κυβέρνηση και εκλογές 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας οικουμενικής κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι δεν βλέπει πως αυτή θα μπορούσε να σχηματιστεί. Σημειώνει δε, ότι αν χαθεί η δεδηλωμένη «η μόνη λύση είναι οι εκλογές».

«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, αλλά δεν ζητούμε εκλογές. Ούτε όμως θα δώσουμε άλλοθι σε καταστροφικές επιλογές», καταλήγει.