Η κοινότητα των Creative Commons Ελλάδας, σε συνεργασία με την ελληνική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ), καλούν κάθε ενδιαφερόμενο να δημιουργήσει ένα βίντεο που θα αντιπροσωπεύσει τα Creative Commons Ελλάδας στη διεθνή εκδήλωση «Open Ed Week» τον προσεχή Μάρτιο.

Ads

 
Το Open Ed Week αποσκοπεί στην ενημέρωση για θέματα Ανοιχτής Εκπαίδευσης παγκοσμίως και στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν βίντεο από τα Creative Commons όλων των χωρών.
 
Η ελληνική κοινότητα προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να δημιουργήσουν ένα βίντεο διάρκειας δύο έως τριών λεπτών, χωρίς περιορισμό, στην μορφή (animation, ταινία), χρησιμοποιώντας μόνο προγράμματα ανοιχτού λογισμικού. Το βίντεο θα πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα και να προβάλλει τις άδειες Creative Commons. Τα καλύτερα βίντεο θα σταλούν στο «Open Ed Week» και θα προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
 
Προθεσμία για να αποσταλούν τα βίντεο είναι η 25η Φεβρουαρίου, στη διεύθυνση [email protected]. Τα τρία καλύτερα βίντεο θα βραβευτούν με μία βιντεοκάμερα αξίας περίπου 500 ευρώ, μία φωτογραφική μηχανή αξίας περίπου 300 ευρώ και μια φωτογραφική αξίας περίπου 200 ευρώ, αντίστοιχα. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από επιτροπή που θα ορισθεί από την ΕΛ/ΛΑΚ.
 
Η πρωτοβουλία στοχεύει, ώστε η κοινότητα των Creative Commons Ελλάδας να μεγαλώσει και να συμμετέχει πιο ενεργά στις δραστηριότητες της αντίστοιχης παγκόσμιας κοινότητας.
 
Η Creative Commons, σύμφωνα με τη Βικιπαιδεία, είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στην επέκταση του εύρους των πνευματικών έργων που είναι διαθέσιμα προκειμένου να βασιστούν σε αυτά και άλλα έργα και να μοιραστούν νόμιμα. Η οργάνωση έχει εκδώσει διάφορες άδειες πνευματικών δικαιωμάτων, γνωστές ως άδειες Creative Commons, οι οποίες επιτρέπουν στους δημιουργούς να δηλώσουν ποια δικαιώματα διατηρούν και ποια δικαιώματα διαθέτουν προς όφελος άλλων δημιουργών.