Απόψε συμπληρώνονται δύο 24ωρα απ’ το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε στα Κύθηρα. Από τις πρώτες ώρες χάρη στην άμεση συγκινητική προσφορά των εθελοντών και την κινητοποίηση των τοπικών αρχών του νησιού διασώθηκαν 80 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις διασωθέντων στη βάρκα επέβαιναν 95 άτομα.

Ads

Όμως έκτοτε παραμένουν στη θάλασσα τα πτώματα αδικοχαμένων προσφύγων να επιπλέουν σε κοινή θέα. Αυτή τη στιγμή είναι ορατά απ’ τον γκρεμό, που βρίσκεται ακριβώς πάνω απ’ το σημείο του ναυαγίου, τα πτώματα επτά ανθρώπων, όπως μεταφέρουν στην «Εφ.Συν.» κάτοικοι του νησιού. Πρόκειται κυρίως για γυναίκες, όπως μπορούν να διακρίνουν.

Η επίσημη εκδοχή του Λιμενικού για την τραγική αυτή κατάσταση, όπως διατυπώθηκε σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα το απόγευμα της Παρασκευής, είναι πως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή δεν μπορούν να προσεγγίσουν πλωτά μέσα και πως η περισυλλογή των νεκρών θα ξεκινήσει μόλις το επιτρέψει ο καιρός, κάτι που αναμένουν μέσα στις επόμενες ώρες.

Όμως στο μεταξύ ξεχειλίζει η οργή και ο πόνος συγγενών των άτυχων μεταναστών και προσφύγων που έχουν καταφτάσει στο νησί από ξένες χώρες, όπως απ’ τη Φινλανδία και τη Γερμανία, καθώς αναγνωρίζουν από τη στεριά τα αγαπημένα τους πρόσωπα να επιπλέουν νεκρά. Και φυσικά ένα βασικό ερώτημα έχουν στα χείλη: Γιατί ακόμα δεν έχουν ανασυρθεί οι άνθρωποί τους απ’ τη θάλασσα.

Μάλιστα, ακόμα και εθελοντές έχουν φτάσει στο σημείο να λένε πως είναι έτοιμοι οι ίδιοι να βουτήξουν για να περισυλλέξουν τα πτώματα των προσφύγων.

Ads