Οι ανθρώπινες ροές στη Μεσόγειο το 2015, τα σημαντικά γεγονότα που αφορούν στη προσφυγική κρίση, έτσι όπως τα κατέγραψε ο διεθνής Τύπος -από τους φράχτες μέχρι τις Συνόδους Κορυφής- οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και βέβαια, οι θάνατοι – πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2015 στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Κύπρο και την Ισπανία.

Ads

Οι αριθμοί είναι μια πρώτη προσπάθεια να χαρτογραφηθούν τα πιο σημαντικά στοιχεία, δεδομένα και γεγονότα του 2015 που αφορούν τις προσπάθειες της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αντιμετώπιση της χωρίς προηγούμενο προσφυγικής κρίσης. Στα στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα (Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2015) δεν περιέχονται τα δεδομένα του Ιανουαρίου 2016.

Ανάμεσα στα στοιχεία περιλαμβάνεται και πίνακας που αφορά στο τί ζήτησε η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση και τί της έχει μέχρι τώρα διατεθεί. 

Πατήστε πάνω στους πίνακες για να τους δείτε σε μεγένθυση

Ads

image

image

image

image

image

image

image

Οι πίνακες δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για θέματα ΕΕ, Νίκου Ξυδάκη. 

ΠΗΓΕΣ: Ελληνικές Αρχές, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνής και ελληνικός Τύπος