Συγκλονιστικές σκηνές από το νέο προσφυγικό ναυάγιο στο Αγαθονήσι, σήμερα το πρωί, στο οποίο πνίγηκαν 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά μεταφέρθηκαν με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Ads

«Έφτασα πρώτος στο σημείο και είδα ανθρώπους να τους εχει ξεβράσει η θάλασσα στα βράχια. Παραδίπλα είδα να επιπλέει πνιγμένη μια γυναίκα έγκυος και δίπλα της ηταν κι ένα παιδί. Φορούσαν όλοι τους σωσίβια! Μετεφερα με την βάρκα μου 10 άτομα και τους πηγαινα στο σκάφος του λιμενικού που είχε φτάσει στο σημείο του ναυαγίου. Πνίγηκαν 16 και πρέπει να λείπουν άλλοι 2. Μαρτυρία από έναν φιλο μου ψαρά σήμερα το πρωί στο Αγαθονησι» αναφέρεται σε ανάρτηση στο facebook.

Έξι ανήλικα παιδιά και ένα βρέφος είναι ανάμεσα στα 16 άτομα που έχασαν την ζωή τους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Αγαθονήσι, όταν βυθίστηκε ξύλινο σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες.

Τρεις από τους επιβαίνοντες του ξύλινου σκάφους, δύο γυναίκες και ένας άνδρας κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν σώοι σε παραλία του Αγαθονησίου.

Ads

Οι σοροί των προσφύγων αλλά και οι τρεις διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Πυθαγόρειο της Σάμου με σκάφος του λιμενικού σώματος.

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο γυναίκες, επτά άνδρες και επτά παιδιά (Τέσσερα αγόρια, δύο κορίτσια και ένα βρέφος κορίτσι).

Διαβάστε επίσης: Πολύνεκρο προσφυγικό ναυάγιο στο Αγαθονήσι