Σοβαρά επεισόδια με πρόσφυγες σημειώθηκαν το μεσημέρι στο κτίριο της πρώην νοσηλευτικής σχολή, δίπλα στο δημαρχείο της Καλαμάτας.

Ads

Όλα ξεκίνησαν ότι ανακοινώθηκε στα 19 άτομα που είχαν μείνει στην πόλη, ότι θα πρέπει να μεταφερθούν ξανά σε κέντρο κράτησης της Σάμου, που όπως υποστήριζαν, οι συνθήκες είναι απαράδεκτες.

Όσο πλησίαζε η ώρα που το λεωφορείο της Αστυνομίας θα έφτανε για με τη μεταφορά αυτών, υπήρχαν όλο και περισσότερες αντιδράσεις, με αρκετούς να δηλώνουν αποφασισμένοι να αυτοπυρποληθούν.

Ξαφνικά μια γυναίκα έβαλε ένα μαχαίρι στο λαιμό της και επικράτησε πανικός στο σημείο, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να της πάρουν το μαχαίρι αλλά και να ηρεμήσουν τους υπόλοιπους πρόσφυγες. 

Αποτέλεσμα της έντασης ήταν δύο πρόσφυγες να διακομιστούν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Καλαμάτας και από εκείνη τη στιγμή και μετά ο χώρος να φυλάσσεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, το λεωφορείο που θα τους μετέφερε είναι στο σημείο, όμως η μεταφορά έχει «παγώσει» αφού πρέπει πρώτα να αποφασιστεί τι θα γίνει με τα δύο άτομα που νοσηλεύονται. 

Ads