Στο ελληνικό Κοινοβούλιο προσελήφθη η Ρεγγίνα Καρρά, πρώην σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, στη θέση δικηγόρου με «μπλοκάκι», η οποία απομακρύνθηκε. Αν και στο επίσημο βιογραφικό της η κ. Ρεγγίνα Καρρά παρουσιάζεται ακόμη ως σύζυγος του κ. Κουμουτσάκου ενώ και ο βουλευτής της ΝΔ παρουσιάζεται ως έγγαμος, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, το ζευγάρι έχει χωρίσει εδώ και ένα χρόνο και υπάρχει διαζευκτήριο. 

Ads

Η πρόσληψη έγινε την τελευταία ημέρα εργασιών της Βουλής, στις 23 Απριλίου, πριν κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα. Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα της ηθικής τάξης παραμένει. καθώς σύμφωνα με καταγγελία εργαζομένων της Βουλής η δικηγόρος, μητέρα ανήλικων παιδιών, αμειβόταν με 800 ευρώ καθαρά το μήνα. Η σύμβασή της  έληξε στις 25 Μαρτίου και δεν ανανεώθηκε παρά το ότι υπήρχε θετική εισήγηση του προϊσταμένου της. Στη θέση της προσελήφθη η κ. Καρρά με την αμοιβή της, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής Κ. Τασουλα, να ορίζεται στα 1.750 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Επισημαίνεται ότι ως ανεξάρτητος σύμβουλος η Ρ. Καρρά θα μπορεί να κρατήσει και την εργασία της στο δικηγορικό γραφείο, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τη Βουλή, στην οδό Βαλαωρίτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής, η Ρ. Καρρά, που όπως προαναφέρθηκε στο επίσημο βιογραφικό του Γ. Κουμουτσάκου δηλώνεται ως σύζυγος του βουλευτή και πρ. υπουργού και πρ. ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκου, είναι κόρη του καθηγητή της Νομικής Αργύρη Καρρά, ο οποίος ήταν γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου στις κυβερνήσεις Καραμανλή την περίοδο 2004 – 2009. Η οικογένεια Καρρά έχει ιστορία στη Ν.Δ., καθώς ο Α. Καρράς είχε διοριστεί από τον Καραμανλή ως ο πρώτος επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ μετά τη Μεταπολίτευση, ενώ το 1976 διορίστηκε γενικός γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών και το 1978 γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Η Ρ. Καρρά θα παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες νομικού συμβούλου στο Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Βουλής για ένα έτος και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 19 Απριλίου 2021 – 18 Απριλίου 2022. Σχετικά με την απομάκρυνση της δικηγόρου ώστε να προσληφθεί η Ρ. Καρρά στη Νομική Υπηρεσία της Βουλής υπήρξε σφοδρή αντίδραση από εργαζόμενους της Βουλής και αντιπαράθεση στο Σωματείο. Η Ενωτική Δράση Εργαζομένων Βουλής κατήγγειλε τα γεγονότα, ενώ η προσκείμενη στην πλειοψηφία Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων Βουλής υποστήριξε πως η αντιπολίτευση κινδυνολογεί και ξεπέρασε το θέμα τής απόλυσης με τη φράση «εργαζόταν με σύμβαση έργου (‘μπλοκάκι’), η οποία έληξε αυτοδικαίως».

Ads

image

image