Αναβλήθηκε για τις 30 Απριλίου, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη του εκδότη Γιώργου Κουρή, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα σήμερα, για χρέη προ το Δημόσιο, συνολικού ποσού περίπου 300.000 ευρώ.
 

Ads

Κατά την προσαγωγή του στο εισαγγελικό γραφείο, όταν είδε τους δημοσιογράφους, τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτορεπόρτερ, που τον περίμεναν, ο εκδότης σήκωσε μόνος του τα χέρια του για να δείξει τις χειροπέδες που φορούσε. Όπως είπε, «στους πολιτικούς που κλέβουν, δεν φορούν χειροπέδες, φορούν σε αυτούς που δουλεύουν και δημιουργούν. Το δημόσιο μου χρωστάει 15 δισ. δραχμές».
 
Εκτός της δικαστικής αίθουσας επικράτησε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι από τον, ιδιοκτησίας του Γ. Κουρή, τηλεοπτικό σταθμό Alter, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών.
 
Ο Γιώργος Κουρής σε δηλώσεις του, μετά την αναβολή της δίκης, προανήγγειλε ότι «σήμερα κλείνει το Alter, εξαιτίας λίγων ανεγκέφαλων εργαζομένων, οι οποίοι “τα έπαιρναν” από κάποιους. Να πάνε εκεί, τώρα, να δουλέψουν». Απευθυνόμενος μάλιστα προς τους εργαζόμενους του Alter, ο εκδότης συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ πούλησα δύο κτήματα 10 εκατομμυρίων ευρώ, τα έδωσα (τα χρήματα) και τα φάγατε…».
 
Η φράση αυτή του κ. Κουρή εξόργισε τους εργαζόμενους, οι οποίοι του φώναξαν «η εποχή Αντρέα πέρασε , ήρθε η ώρα του Κορυδαλλού, μαζί με τον Άκη».
 
Εντός του δικαστηρίου, ο εκδότης αναγνώρισε το επίδικο χρέος των 307.000 ευρώ και δήλωσε διατεθειμένος να υπαχθεί σε ρύθμιση για την τακτοποίησή του.
 
Όπως ειπώθηκε στο Αυτόφωρο, ο κατηγορούμενος έχει, ήδη, υποβάλει σχετική αίτηση στην Εφορία και αναμένει την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς πλέον οι σχετικές προσφυγές, βάσει του νέου νόμου, κρίνονται από την 16η Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για κρείσσονες αποδείξεις.