Καθηγητές που διαμαρτύρονται κατά της διαθεσιμότητας και τις απολύσεις στην εκπαίδευση προσήχθησαν από την αστυνομία, το πρωί της Παρασκευής, ανάμεσα τους ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης. Όπως έγινε αργότερα, γνωστό, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι καθηγητές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μαζί με σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. 

Ads

Οι καθηγητές φέρονται να επιχείρησαν να εισέλθουν στο υπουργείου, ενώ δυνάμεις τις αστυνομίας τους απώθησαν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συγκεντρωμένων, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έκαναν χρήση χημικών ενώ καταγγέλλουν τη βίαιη απώθηση τους. 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, οι προσαγωγές είναι 17 (16 εκπαιδευτικοί και μία σχολικός φύλακας). Επίσης, σημείωσε ότι επρόκειτο για ειρηνική διαμαρτυρία που γινόταν στο πεζοδρόμιο, χωρίς να κλείνουν κάποιο δρόμο.

Ads

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με  τους εκπροσώπους της τρόικας.

Η συνάντηση διεξάγεται στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη συνάντηση, ο Κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει, μεταξύ άλλων, το κλιμάκιο των δανειστών, για την πορεία της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.