Βροχοπτώσεις στο σύνολο σχεδόν της χώρας, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της. 

Ads

Την ίδια ώρα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (8 έως 9 μποφόρ) θα πνέουν στο Αιγαίο έως το Σάββατο 26/01. Παράλληλα η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση προς το τέλος της εβδομάδας, όταν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια της χώρας.

Από την άλλη πλευρά εντός της ημέρας αλλά και αύριο Πέμπτη θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα αυτά θα σημειωθούν σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, την ώρα που οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα βόρεια ορεινά της χώρας.

image

Ads

8 με 9 μποφόρ η ταχύτητα των ανέμων

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν μέχρι 8 μποφόρ ενώ τοπικά έως 9 μποφόρ, την ώρα που η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Στη Αττική θα σημεωθούν ιισχυρές βροχοπτώσεις και πιθανώς καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα από το πρωί μέχρι καιτο βράδυ της Πέμπτης.

Παράληλλα από την Παρασκευή μέχρι  και το μεσημέρι της Κυριακής ένα νέο κέντρο χαμηλών πιέσεων, κινούμενο από Ιταλία προς Τουρκία θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας.   Βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις αναμένονται στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, και πιθανώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι αναμένεται να στραφούν σε βορειοδυτικούς στο Ιόνιο από το πρωί του Σαββάτου, και σε δυτικούς στο Αιγαίο από το βράδυ του Σαββάτου 26/01, και θα εξασθενήσουν. Ακόμη το Σάββατο θα σημειωθεί πτώση στη θερμοκρασία , κατά κύριο λόγο το Σάββατο όταν και αναμένεταιπαγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια της χώρας.

Πότε θα υπάρξει βελτίωση του καιρού

Μέχρι τώρα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που υπάρχουν η βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν.

Πάντως αυτή η βελτίωση θα είναι πρόσκαιρη καθώς από την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εκ νέου φαινόμενα, η έκταση και ισχύς των οποίων είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επί του παρόντος. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις μας για τα πιο νέα προγνωστικά δεδομένα. 

Πηγή: meteo.gr