«Θα εκπλαγώ εάν δεν κλείσουμε αύριο», δήλωσε την Κυριακή υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις συνομιλίες με την τρόικα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, μετά τη συνάντηση του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Άμυνας που σημείωσαν ότι «ίσως αύριο να καταλήξουμε». Αντιθέτως, χωρίς συμφωνία περαμένει το ζήτημα των πλειστηριασμών. Νέα συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με την τρόικα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Ads

Το κυρίαρχο σενάριο για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, προβλέπει τη διάσπαση της επιχείρησης σε στρατιωτικό και πολιτικό σκέλος. Το πρώτο αναμένεται να διατηρηθεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό και με εξαγωγικό χαρακτήρα για ένα μεταβατικό στάδιο.

Σημειώνεται ότι το κλείσιμο της υπόθεσης των ΕΑΣ ήταν το τελευταίο προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης ύψους 1. δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Διαφορετική εμφανίζεται η πορεία των συνομιλιών για τους πλειστηριασμούς. Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, «πρόθεση μας είναι να καταληξουμε σε συμφωνία, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρουν»

Ads

«Είναι εύκολο να συμφωνήσεις αλλά μετά θα πρέπει να διαχειριστείς τις κοινωνικές συνέπειες», σημείωσε.