Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες του tvxs, νωρίς το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που προωθεί η τρόικα για τη χώρα μας. Η  ΓΣΕΕ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προσανατολίζεται στην κήρυξη πανελλαδικής  απεργίας την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Ads

Εν τω μεταξύ, με κινητοποιήσεις απαντούν τα κόμματα της Αριστεράς στα νέα μέτρα που ζητεί η τρόικα για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Στις 18:00 το απόγευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια «ενάντια στα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα», όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, ενώ την ίδια ώρα το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους σε συγκεντρώσεις στη Ομόνοια (στην Αθήνα) και στο Αγαλμα του Βενιζέλου (στη Θεσσαλονίκη). Συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 18:00 και πορεία προς τη Βουλή προγραμματίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Έγκλημα χαρακτήρισε τη μείωση του κατώτερου μισθού ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β.Μουτάφης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας. Όπως είπε, βάσει του κατώτερου μισθού υπολογίζονται οι μισθοί όλων των κλιμακίων σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα.