Την εκταμίευση προς τους φαρμακοποιούς ποσού 122,1 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι των οφειλών του Απριλίου, αποφάσισε την Πέμπτη η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), σε μια προσπάθεια να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ εξαιτίας των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών.
 

Ads

Η εκταμίευση του ποσού αυτού αναμένεται να οδηγήσει σε διακοπή των κινητοποιήσεων από την πλευρά των φαρμακοποιών, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) απηύθυνε σχετική σύσταση το βράδυ της Τετάρτης προς στους τοπικούς Συλλόγους.
 
Ο ΠΦΣ αποφάσισε να προτείνει στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους την αναστολή των κινητοποιήσεων, αφού ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των συνταγών μηνός Απριλίου και με χρονικό ορίζοντα εξόφλησης εντός των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», το ποσό των 122,1 ευρώ θα καταβληθεί στους φαρμακοποιούς μετά τις εκλογές, έναντι των οφειλών του Απριλίου.
 
Με βάση τη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών, ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να εξοφλήσει το σύνολο των συνταγών Απριλίου έως τις 23 Ιουνίου.
 
Την ερχόμενη Τετάρτη οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα κάνουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους.