Αντιμέτωποι με αποβολή από τη στρατιωτική σχολή Ευελπίδων βρίσκονται δύο τριτοετείς ευέλπιδες, οι οποίοι υπέβαλαν σε καψόνι πρωτοετή εύελπι. Συχνά οι μεγαλύτεροι υποβάλουν σε καψόνια - έχουν μάλιστα μια ευρεία γκάμα επιλογών - τους μικρότερους ευέλπιδες. Το Νοέμβριο του 2015 ένας πρωτοετής είχε καταλήξει στο νοσοκομείο, καθώς κατέρρευσε μετά από συστηματική κακοποίηση.

Το τελευταίο περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ηγεσίας του  Γενικού Επιτελείου Στρατού, που διέταξε να γίνουν όλες οι ενέργειες που προβλέπονται από τον οργανισμό της σχολής. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις διαδικασίες επιβλέπει ο αρμόδιος Α' υπαρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν δύο τριτοετείς ευέλπιδες σήκωσαν τα ξημερώματα πρωτοετή και τον υπέβαλαν σε επιλήψιμη και μη προβλεπόμενη σωματική δοκιμασία. Σημειώνεται πως οι τεταρτοετείς βρίσκονταν εκτός σχολής ακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τους, οπότε την «ηγεσία» είχαν αναλάβει οι τριτοετείς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο τριτοετείς παραπέμπονται στο συμβούλιο της σχολής με το ερώτημα της αποπομπής, ενώ για όσους παρακολουθούσαν το περιστατικό και δεν επενέβησαν για να το αποτρέψουν, προβλέπεται αυστηρά ποινή φυλάκισης, την οποία εκτίουν εντός της σχολής.