Ομάδα 20-30 ατόμων φαίνεται ότι κλείδωσαν τον Κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης στο γραφείο του στις 14 Οκτωβρίου. 

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοσμητείας, η ομάδα ατόμων κλείδωσε στο γραφείο τον κοσμήτορα και έπειτα τον απειλούσε, τον έβριζε, ενώ φαίνεται ότι τον βιντεοσκοπούσαν.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Ο Κοσμήτορας φέρεται να υπέστη αναγκαστικό εγκλεισμό για περίπου 4 ώρες, να δέχτηκε ύβρεις και απειλές, να παρεμποδίστηκε η εκτέλεση των διοικητικών και διδακτικών του καθηκόντων κατά το διάστημα αυτό, να του απαγορεύτηκε με βία η χρήση τηλεφώνου και να πιέστηκε για υπογραφή δήλωσης παρά τη θέλησή του».

Το περιστατικό έγινε γνωστό και στο Υπουργείο Παιδείας με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως να ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα Χανίων. Επιπλέον, με επιστολή της στον Πρύτανη του πολυτεχνείου Κρήτης ζητά ενημέρωση για τις ενέργειες που έγιναν για την υπόθεση.

Ads

Σε ανάρτηση της στο twitter αναφέρει ότι «Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας. Είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά περιορισμού ελευθερίας, καταναγκασμού, απειλών, ύβρεων ή παρεμπόδισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας», δήλωσε η κ. Κεραμέως εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους κίνησε τις νόμιμες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του σοβαρού αυτού περιστατικού».