Προκλητικές ενέργειες από ομάδα «μηχανοκίνητων» ακραίων στοιχείων σε βάρος μουσουλμάνων της Ξάνθης κατήγγειλε ο δήμαρχος Τοπείρου Στυλιανός Χατζηευαγγέλου. Σύμφωνα με τη δήλωση του δημάρχου το συμβάν έλαβε χώρα την ώρα της προσευχής των κατοίκων των οικισμών του δήμου που συμμετέχουν στο ραμαζάνι και έξω από τα τζαμιά.

Ads

«Για εμάς, που τόσα χρόνια στην περιοχή μας έχουμε με κόπο κατακτήσει την ισονομία και την ισοπολιτεία όλων των δημοτών μας, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, είναι αδιανόητο να αφήσουμε το γεγονός να περάσει ασχολίαστο» σημειώνει ο κ. Χατζηευαγγέλου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
 
«Είναι επίσης απαράδεκτο να εμποδίζονται οι συνδημότες μας στην τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και να συμβαίνουν αυτές οι απρόκλητες και επικίνδυνες ενέργειες, που αποσκοπούν στον εκφοβισμό και την στοχοποίηση τους. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αυτές οι συμπεριφορές στο δήμο Τοπείρου δεν θα περάσουν. Προειδοποιούμε αυτή τη μικρή ομάδα των επικίνδυνων, ανεγκέφαλων τραμπούκων, ότι στα σχέδιά τους θα μας βρουν αποφασιστικά αντιμέτωπους» προσθέτει ο κ. Χατζηευαγγέλου.