Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης που αποδίδει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και στον Διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας Παναγιώτη Τζένο, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Ads

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρετή Σκαφίδα, η οποία έχει εντολή να διακριβώσει τη βασιμότητα όσων εκθέτει στη μήνυσή του ο υπουργός σε βάρος των δύο, και να αποφανθεί αν έχουν διαπράξει το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης.

Υπενθυμίζεται ότι κρατούμενοι έμειναν όλη τη νύχτα ο Ιωάννης Κουρτάκης, εκδότης και διευθυντής της σαββατιάτικης εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και νόμιμος εκπρόσωπος του «Παραπολιτικά FM 90,1», και ο Παναγιώτης Τζένος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας και διευθυντής προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού και το μεσημέρι θα δικαστούν από το αυτόφωρο Μονομελές.

Οι δύο τους συνελήφθησαν και διώκονται για συκοφαντική δυσφήμιση, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ads

Η μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ έγινε έπειτα από προσπάθεια συσχέτισης του ανήλικου παιδιού του με την ένοπλη βία και την τρομοκρατία από τους Ιωάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο στη ραδιοφωνική εκπομπή τους στα «Παραπολιτικά Fm». Όπως κατήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αυτό έγινε στο πλαίσιο εκβιασμού από την εφημερίδα προκειμένου να αποσύρει κατηγορίες που ανέφεραν πως το μέσο είχε χρηματιστεί από κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ.