Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τους δράστες της απαγωγής της 27χρονης ανιψιάς του πρόεδρου της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη. Κανείς από τους δυο δεν είναι σεσημασμένοι κακοποιοί ενώ το περιβάλλον τους φέρεται να μην είχε καταλάβει τα σχέδιά τους.

Ads

 
Ο 53χρονος ο οποίος έχει καταγωγή από το Καζακστάν, σύμφωνα με πληροφορίες είχε βγει δυο φορές δημοτικός σύμβουλος στο Μενίδι ενώ είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος περιβάλλοντος.
 
Την ίδια ώρα, ο 48χρονος, ο οποίος θεωρείται από την αστυνομία ως ο «εγκέφαλος» της απαγωγής ανέφερε στους αστυνομικούς, ότι είχε αποφασίσει να ρίξει στη μοιρασιά τους συνεργούς του. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στις Αρχές, όταν κατάλαβε πως η οικογένεια της 27χρονης δεν είχε τα χρήματα που εκείνος ήθελε, αλλά πολύ λιγότερα, αποφάσισε να τα πάρει και να τα κρατήσει όλα για τον εαυτό του. Μάλιστα προσπάθησε να πείσει την κοπέλα να πει στις Αρχές ότι τελικά οι απαγωγείς την άφησαν χωρίς να πάρουν χρήματα.

Ο 48χρονος, ο οποίος εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία, για να μην κινήσει υποψίες πήγαινε κανονικά στη δουλειά του όσο κρατούσαν όμηρο την 27χρονη.Οι αστυνομικοί μίλησαν με τον ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας, ο οποίος τους είπε ότι ο 48χρονος εργαζόταν περίπου έναν χρόνο στη μεταφορική εταιρεία και «δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα».
 
Ο 48χρονος στις τρεις Νοεμβρίου μπήκε σε κατάστημα στη Λούτσα για να αγοράσει ρούχα για την 27χρονη φοιτήτρια, την οποία με τους συνεργούς του κρατούσαν αιχμάλωτη στο εξοχικό της πεθεράς του. Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις του.
 
Στο μεταξύ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν το τρίτο μέλος της συμμορίας των απαγωγέων της 27χρονης. Πρόκειται για έναν Αλβανό, με το όνομα «Αλέκος», ηλικίας περίπου 40 ετών, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του «δεσμοφύλακα» της 27χρονης στο κρησφύγετο στη Λούτσα.