Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 33χρονος άνδρας από τα Ανώγεια ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε μία 32χρονη γυναίκα από την Αθήνα, την περασμένη Κυριακή.

Ads

Ο 33χρονος οδηγήθηκε το πρωΐ στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου και μετά από πολύωρη απολογία στον Ανακριτή, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο ίδιος επιμένει στην αρχική του τοποθέτηση ότι δεν έχει βιάσει την 32χρονη, η οποία βρέθηκε στα Ανώγεια μαζί με φιλικό της πρόσωπο, και κάνει λόγο για συναίνεση σε ερωτική συνεύρεση.

Στο Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκαν και μέλη συλλογικοτήτων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στα θύματα, αλλά και την ανάγκη για προστασία, με την αστυνομική παρουσία να είναι ισχυρή.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι την καταγγελία έκανε μία 32χρονη γυναίκα από την Αθήνα, η οποία βρισκόταν στα Ανώγεια το περασμένο σαββατοκύριακο στο πλαίσιο εκδηλώσεων.

Ads

Η 32χρονη μεταφέρθηκε από τον φερόμενο ως δράστη στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως φέρει σημάδια που δείχνουν ότι έπεσε θύμα βιασμού, όπως εκδορές και μελανιές.

Σημειώνεται ότι ο φερόμενος ως δράστης, έχει παραδεχθεί προανακριτικά τη σεξουαλική συνεύρεση, ωστόσο δήλωσε ότι υπήρχε συναίνεση από την πλευρά της 32χρονης.

Τη Δευτέρα κατέθεσε και η ίδια, ενώ ο βιασμός φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η 32χρονη βρισκόταν στα Ανώγεια μαζί με τον σύντροφό της, όταν γνώρισαν τον 33χρονο. Μετά από κατανάλωση αλκοόλ, η 32χρονη αισθάνθηκε αδιαθεσία και ο 33χρονος φέρεται να την μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Ο βιασμός φαίνεται πως έγινε στο ενδιάμεσο, καθώς οι γιατροί στο Κ.Υ. διαπίστωσαν τα σημάδια βιασμού.