Την προφυλάκιση των πέντε πρώτων κατηγορούμενων από τους συνολικά εννέα για τον άγριο ξυλοδαρμό και τον θάνατο του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο, Μπακάρι Χέντερσον, διέταξε το δικαστήριο, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή.

Ads

Πρόκειται για τον 34χρονο ημεδαπό, τον 32χρονο Βρετανό υπήκοο Σερβικής καταγωγής καθώς και τριών ακόμη υπηκόων Σερβίας, δυο 18χρονων και ενός 21χρονου. Αύριο το πρωί θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί με την απολογία των υπόλοιπων τεσσάρων συλληφθέντων.

Το κατηγορητήριο είναι βαρύτατο και κάνει λόγο όχι απλά για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά για συναπόφαση να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή, κάτι που μπορεί να επισύρει ακόμα και την ποινή των ισοβίων.

 Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Χέντερσον αρνούνται ότι προκάλεσαν τον θάνατο του 22χρονου.

Ads

Ο Έλληνας μπάρμαν που συνελήφθη υποστήριξε ότι πήρε μέρος στη φονική συμπλοκή, αλλά όπως υποστήριξε δεν σκότωσε εκείνος τον 22χρονο. «Ναι τον χτύπησα, αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω. Είδα το περιστατικό της συμπλοκής με τον συνάδελφό μου και έτρεξα να βοηθήσω», υποστήριξε. 

Ο μπράβος υποστηρίζει πως δεν χτύπησε το θύμα. «Εγώ δεν τον χτύπησα ή τουλάχιστον δεν του προκάλεσα θανατηφόρα χτυπήματα αφού το χέρι μου είναι σπασμένο», είπε στους αστυνομικούς. 

Οι υπόλοιποι 6 Σέρβοι αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το οπτικοακουστικό υλικό τους διαψεύδει, καθώς προδίδει την παρουσία τους και τις πράξεις τους.

Στο μεταξύ, σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα βίντεο, τόσο από τη στιγμή της δολοφονίας, όσο και από τον καβγά που προηγήθηκε μέσα στο μπαρ του Λαγανά.