Προφυλακίστηκε με ομόφωνη απόφαση της ειδικής ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος που κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μετά την απολογία του μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Ads

Ο Θωμάς Λιακουνάκος που απολογήθηκε για πέντε περίπου ώρες στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη αρνήθηκε ότι εμπλέκεται σε διακίνηση μαύρου χρήματος με αποδέκτες και πολιτικούς σε συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

«Δεν έχω δωροδοκήσει κανέναν. Ό,τι χρήματα πήρα από αντισταθμιστικά οφέλη είναι τιμολογημένα στην Ελλάδα και ουδέποτε το κόστος τους μετακυλήθηκε στο κόστος της προμήθειας για το δημόσιο» φέρεται να υποστήριξε. 
 
Η απολογία του που έγινε και προφορικώς και με υπόμνημα αφορούσε διακίνηση περί τα 2 εκ. ευρώ από εταιρεία συμφερόντων του θωμά Λιακουνάκου που εντοπίστηκε στο Μονακό. Τη διακίνηση των 2 εκ. ευρώ επιβεβαίωσαν δύο μάρτυρες που εξετάστηκαν από την ανακρίτρια δίδοντας στοιχεία ότι τα χρήματα από την εταιρεία Λιακουνάκου κατέληξαν σε δύο εταιρείες, εκ των οποίων η μία ήταν συμφερόντων του Ιωάννη Σμπώκου, στενού συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου. 

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν την ανακρίτρια σε έκδοση εντάλματος σύλληψης στις αρχές της εβδομάδος κατά του Λιακουνάκου. Η υπόθεση αφορά προμήθεια 4 ιπτάμενων ραντάρ από την Σουηδική εταιρία Ερικσον με συνολικό κόστος 400 εκατομμύρια.

Ads

Ο επιχειρηματίας μέσω τον συνηγόρων του διαμαρτύρεται για την ταχύτητα τις διαδικασίας λέγοντας ότι «σε τρεις μέρες πώς να απαντήσεις σε στοιχεία και έγγραφα που βρίσκονται σε 5 κούτες». 

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ανέφερε ότι πελάτης του έδωσε εξηγήσεις και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Η έτερος συνήγορος του επιχειρηματία σοφία Πολάλη μίλησε για πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.

«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια δικογραφία δύο ετών μέσα σε δυο ημέρες» είπαν οι συνήγοροι, οι οποίοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να επανέλθει στην ανάκριση και να εισφέρει στοιχεία που θα αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.