Προφυλακιστέος και για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Υπενθυμίζεται πως ο Ρουπακιάς είχε ήδη κριθεί προφυλακιστέος για τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Η απολογία του είχε πολλές ανακρίβειες, ενώ για πρώτη φορά παραδέχτηκε πως η επίθεση έγινε από μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου, ενώ εμπλέκει άμεσα τον Πατέλη και άλλους χρυσαυγίτες. 

Ads

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ρουμπέκα, δικηγόρο του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή υποστηρίζοντας και πάλι πως διατηρούσε «χαλαρή σχέση». «Δεν είχε ούτε κάρτα μέλους, ούτε κάρτα υποστηρικτή», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες από την κατάθεση της συζύγου του Ρουπακιά, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γ. Ρουπακιάς της τηλεφώνησε και της ζήτησε να πετάξει όλα τα στοιχεία που θα τον συνέδεαν με τη Χρυσή Αυγή. Στη συνέχεια η σύζυγός του άλλαξε την κατάθεσή της λέγοντας πως ήταν στην αρχική της κατάθεση ήταν σε πανικό.
 
Ο Ρουπακιάς στην απολογία του για πρώτη φορά αναφέρεται σε μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου. Μάλιστα σύμφωνα με το Βήμα, που δημοσιεύει την απολογία του, ο δολοφόνος του Φύσσα δήλωσε πως έλαβε μήνυμα από την τοπική της Νίκαιας. «Πράγματι πήγα στην τοπική και είδα 10-12 μηχανές στις οποίες επέβαιναν 17-18 άτομα μεταξύ των οποίων αναγνώρισα τους Πατέλη, Καζαντζόγλου, τον Θανάση Τζόρβα, Γιώργο Δήμου, Γιώργο Σταμπέλο… ».
 

Όπως αναφέρει οι μηχανές «ξεκίνησαν και εγώ ακολούθησα. Φτάνοντας στην Παναγή Τσαλδάρη κάναμε δεξιά στο φανάρι και οι μηχανές έκαναν αμέσως αριστερά στο πρώτο διάζωμα ή στενό». Παραδέχεται επίσης για πρώτη φορά πως κινήθηκε αντίθετα στην Τσαλδάρη, όπως κατέθεσαν και οι υπόλοιποι μάρτυρες, ενώ, στη συνέχεια, διηγείται τη σκηνή της δολοφονίας εντελώς διαφορετικά από άλλους αυτόπτες μάρτυρες:
 
«…πριν καλά καλά παρκάρω άκουσα τον Φύσσα, ο οποίος ερχόταν καταπάνω μου ακολουθούμενος από άλλους, απευθύνοντας σε μένα τη φράση “έλα δω ρε μ….”. Ισως να με είχε δει νωρίτερα όταν έκανα αριστερά στο Κοράλι μαζί με τις μηχανές και υποχρεωτικά κινήθηκα αργά. Σημειώνω ότι οι μηχανές είχαν παρκάρει σε διάφορα σημεία του δρόμου και τα άλλα μέλη είχαν κατευθυνθεί προς το Κοράλι όπου δεν ξέρω τι έγινε…».
 
Ο Ρουπακιάς αναφέρει πως σκότωσε τον Φυσσα επειδή φοβήθηκε και ήταν «κακιά η ώρα». Όπως είπε δεν γνώριζε το θύμα, ενώ δηλώνει πως μετά τη δολοφονία αρνήθηκε στους αστυνομικούς ότι το μαχαίρι ήταν δικό του. Παράλληλα σημειώνει πως κανείς δεν του πήρε το κινητό με αποτέλεσμα να μπορεί να πραγματοποιήσει τις κλήσεις. Μάλιστα αναφέρει ότι στην αρχή στο ΑΤ Κερατσινίου βρισκόταν στον ίδιο χώρο με τους φίλους του Φύσσα.
 
 

 

Δήλωσε ακόμη ότι τηλεφώνησε τον Πατέλη, τη σύζυγό του και την αδελφή του. Όπως είπε έμαθε πως ο Φύσσας ήταν νεκρός από τους φίλους του και ζήτησε να απομακρυνθεί. Αναφέρει πως ακόμη και όταν τον έβαλαν σε επιτήρηση του άφησαν το κινητό.
 
Όπως αναφέρεται στο Βήμα, στην απολογία του ο Γ. Ρουπακιάς αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση και υποστήριξε ότι η πρώτη του επαφή με την Χρυσή Αυγή ήταν τον Οκτώβριο του 2012. «Ουδέποτε άκουσα οποιαδήποτε συζήτηση περί ναζισμού», ισχυρίστηκε. Είπε ότι ποτέ δεν χαιρέτισε με ναζιστικό τρόπο, δεν γνωρίζει το καταστατικό, ούτε ήταν μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου.
 
Ο Γ. Ρουπακιάς ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ποτέ δεν άκουσε για επεισόδια εναντίον μεταναστών στη Νίκαια. Ούτε είχε ανάμιξη στα επεισόδια στην Ιχθυόσκαλα και το Πέραμα. «Εξ όσων γνωρίζω εκεί είχε ανάμιξη η τοπική του Περάματος από την οποία γνωρίζω μόνο τον Τάσο Πανταζή» αναφέρει και είπε ότι εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή, λόγω των «αντιμνημονιακών συναισθημάτων του και της αγάπης του για την πατρίδα».

Ads