Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 75χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο δολοφόνησε τον 39χρονο γιο του στο Άστρος Κυνουρίας. Ελεύθερη με εγγύηση 6.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα κάθε 1η και 16η του μήνα αφέθηκε η 67χρονη μητέρα του θύματος που υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη.

Ads

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες απολογήθηκαν τη Δευτέρα και αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για τον 71χρονο θείο του θύματος (αδερφός του πατέρα), την 70χρονη θεία του θύματος (σύζυγος του 71χρονου) και τον 53χρονο γαμπρό του θύματος (σύζυγος της αδερφής του θύματος). Και οι τρεις υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το έγκλημα.

Ο πατέρας του θύματος στην απολογία του ανέφερε πως είχε παθολογική αγάπη στο γιο του, ωστόσο ο 39χρονος χτυπούσε τον ίδιο και την μητέρα του ζητώντας τους λεφτά. Περιγράφει μάλιστα πως ο γιος του τους είχε δέσει σε καρέκλες και τους βασάνιζε, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του. Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του ζήτησε έρευνα από τις αρχές στο σπίτι του 39χρονου ώστε να βρεθεί το σχετικό υλικό. Παράλληλα ανέφερε πως ο γιος του είχε ψυχικά προβλήματα και πως απειλούσε ότι θα κάνει κακό και στα παιδία των τριών αδελφών του, οι οποίες, όπως είπε, ο πατέρας απέφευγαν να έχουν επαφές μαζί του λόγω της συμπεριφοράς του. Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Αναλυτικά η απολογία του πατέρα

 

Ads

Αναλυτικά η απολογία της μητέρας

 

Επεισόδια στο δικαστήριο

Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια Ναυπλίου όταν η σύντροφος του 39χρονου επιτέθηκε φραστικά στους συγγενείς του θύματος αλλά και στον δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια. Για την αποφυγή περαιτέρω ένταση παρενέβη η αστυνομία.