Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 31χρονος Βούλγαρος, που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στη Βούλα τον περασμένο Οκτώβριο.

Ads

Έπειτα από δύο αναβολές, ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση απολογήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια κι αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή με το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως δεν γνώριζε καν τον Μακρή κι αρνήθηκε πως είναι αυτός που έχει καταγραφεί από τις κάμερες έξω από το σπίτι του επιχειρηματία να τον πυροβολεί τέσσερις φορές. «Εγώ είμαι μεγαλόσωμος, ενώ ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο είναι αδύνατος. Φοράω ρούχα σε μεγάλα μεγέθη ΧΧL», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια.

Όταν η δικαστική λειτουργός τον ρώτησε γιατί άλλαξε τρία αυτοκίνητα μέχρι τη δολοφονία Μακρή, εκείνος είπε πως τα οχήματα τα είχε νοικιάσει με το όνομά του και ότι το πρώτο το άλλαξε γιατί ήταν μικρό και ότι το δεύτερο «του το έσπασαν, ενώ το είχε παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στη Γλυφάδα και ότι του πήραν κι όλα τα προσωπικά έγγραφα που είχε μέσα».

Ads

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με κατάθεση φίλου του Μακρή, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία και ενώ ήταν με τον επιχειρηματία στην Γλυφάδα, εκείνος του είχε δείξει δύο άντρες αναφέροντας πως το κοιτούσαν επίμονα. Ο μάρτυρας υποστηρίζει πως ο ένας από τους δύο ήταν ο κατηγορούμενος.

Ο 31χρονος προσέλαβε, χθες το βράδυ, για την υπεράσπιση του τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος ανέφερε πως, αφού μελετήσει όλη τη δικογραφία, θα υποβάλλει στην ανακρίτρια λεπτομερές απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις του εντολέα του.