Προφυλακιστέος κρίθηκε ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά Θωμάς Μπαρέκας, που κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, την άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη αναμένεται να ζητήσει η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάνα, για την υπόθεση του βίντεο με τη συνομιλία με τον Π. Μπαλτάκο.

Ads

Ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ Πειραιά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να συμμετείχε σε επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο», στην περιοχή της Ηλιούπολης , αλλά και σε βάρος δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τις ενέργειες που του αποδίδονται.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά την απολογία τους δυο κατηγορούμενοι για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» ενώ εξακολουθεί να εκκρεμεί ένα ένταλμα σύλληψης εμπλεκόμενου στην ίδια υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος των απολογιών των μη πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ολοκληρώνεται εντός της μεγάλης Εβδομάδος με τις συμπληρωματικές απολογίες του προφυλακισμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά και του συνεργού Γιάννη Καζαντζόγλου.

Ads

Προς άρση ασυλίας Κασιδιάρη για το βίντεο με Μπαλτάκο

Στην αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, ώστε να αποφανθεί για άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, προσανατολίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα, η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία ολοκληρώνει την έρευνα για την υπόθεση του βίντεο με τον τέως γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι στην υπόθεση της βιντεοσκόπησης και δημοσιοποίησης της επίμαχης συνομιλίας προκύπτει διάπραξη αδικήματος εκ μέρους του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Mε το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης αναμένεται να ζητήσει την άρση της ασυλίας του, ώστε να απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορία.

Στο μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής προσήλθαν στην Εισαγγελία τρεις υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι κλήθηκαν σε κατάθεση για την υπόθεση.  Τους εν λόγω μάρτυρες επικαλέστηκε ο Π. Μπαλτάκος προκειμένου να «αποδείξει» ότι η επίμαχη συνάντησή του με τον Η. Κασιδιάρη δεν ήταν κρυφή.