Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 61χρονος παιδοκτόνος, ο οποίος σκότωσε την 6χρονη κόρη του. Ο 61χρονος, που απολογήθηκε με υπόμνημα και χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις, υποστήριξε πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ads

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία εκτιμά ότι ο 61χρονος πρώην αστυνομικός είχε σκεφθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μια εγκληματική ενέργεια σε βάρος της 6χρονης υπό την «πίεση» του προβλήματος υγείας της αλλά και της έντονης κριτικής που δεχόταν για «λάθη» που έγιναν στην γέννηση των δίδυμων παιδιών του, ύστερα από αλλεπάλληλες προσπάθειες του ζευγαριού.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, τα οποία επικαλείται το Βήμα, αναφέρουν ότι ίσως υπάρχει υπερεκτίμηση των «ψυχολογικών προβλημάτων» του δράστη και ότι όλες οι κινήσεις του δείχνουν ότι είχε αναλύσει από πριν τις ενέργειές του σε μία περίπτωση που προχωρούσε στην αποτρόπαια πράξη.

Υπενθυμίζεται πως ο 61χρονος σκότωσε την 6χρονη κόρη του και στη συνέχεια πέταξε τη σορό της σε έναν κάδο σκουπιδιών. Ακολούθως επέστρεψε στο σπίτι του και κοιμήθηκε. Το πρωί πρώτα πήγε το δεύτερο παιδί του στο σχολείο και μετά δήλωσε στην αστυνομία την «εξαφάνιση» της κόρης του.

Ads

Ο συνταξιούχος αστυνομικός οδηγήθηκε στον ανακριτή κάτω από έντονες αποδοκιμασίες. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν χαρακτηρισμοί όπως: «δολοφόνε», «ξεφτιλισμένε», «κοπρόσκυλο» και «αληταρά».