Προφυλακιστέος κρίθηκε, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. και προπονητής βόλεϊ Στρατής Μυρογιάννης, μετά την απολογία του για την κατηγορία του βιασμού 14χρονης αθλήτριάς του.
 
Νωρίτερα, είχε περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας στις 11:30 την Τρίτη με την απολογία του να διαρκεί περίπου επτά ώρες.

Ads

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 53χρονου, έχει κληθεί μια ακόμα κοπέλα την οποία προπονούσε, ενώ δεν αποκλείεται να την έχει παρενοχλήσει. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να την είχε θωπεύσει όταν την επέστρεφε στο σπίτι της μετά από προπόνηση.

Παράλληλα, ελέγχεται το προφίλ του σε κοινωνικά δίκτυα, καθώς και τα ηλεκτρονικά του αποτυπώματα, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιες κοπέλες συνομιλούσε. Η έρευνα για την δράση του θα συνεχιστεί.

Στη δικογραφία επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης σε ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ, «από το φθινόπωρο του 2021 τότε που το κοριτσάκι ήταν κάτω των 14 ετών και μέχρι προ ημερών ο προπονητής βόλεϊ Μ.Ε. του σωματείου στο οποίο συμμετείχε η ανήλικη, ενήργησε σε συστηματική βάση γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη».

Ads

Όπως προκύπτει, οι γονείς των κοριτσιών της ομάδας βόλεϊ τον είχαν εμπιστευτεί, ώστε εκείνος να μεταφέρει τα κορίτσια στα σπίτια τους, μετά το τέλος των προπονήσεων.