Προφυλακιστέος κρίθηκε το βράδυ της Τρίτης ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FB Bank. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας παρουσιάστηκε μαζί με τον δικηγόρο του και παραδόθηκε στον εισαγγελέα Εφετών.

Ads

Ο επιχειρηματίας, πρώην συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη, ήταν καταζητούμενος μετά από ένταλμα σε βάρος του για κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν την υπόθεση εκταμίευσης δανείου 5,8 εκατομμυρίων ευρώ από την FBΒ την περίοδο που επικεφαλής της ήταν ο εφοπλιστής.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο είχαν βρεθεί σε έπαυλη ιδιοκτησίας του Αν. Πάλλη –μετόχου και της εφημερίδας Πρώτο Θέμα– οπλοστάσιο καθώς κι έναναζιστικό μουσείο. Επιπλέον, ο Πάλλης καταζητούταν για την κακουργηματική αρπαγή του Εντουαρντ Στέισι, πρώην συνεργάτη του και πρώην αξιωματικού του βρετανικού στρατού, άμεση συνέργεια στην κακουργηματική αρπαγή, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία στην αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης.

Απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας ο Αν. Πάλλης φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και σύμφωνα με το «Βήμα» ισχυρίστηκε ότι το δάνειο ήταν νόμιμο. Υποστηρίζει επίσης ότι η χορήγηση του έγινε χωρίς καμία παρέκκλιση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Ads

Το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να προσαχθεί εκ νέου στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί σε άλλη ανακρίτρια για την υπόθεση των όπλων που βρέθηκαν στο «μουσείο» όπλων του στο Κορωπί.