Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 32χρονος συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά, Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Ads

 
Σε βάρος του Ιωάννη Καζαντζόγλου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία. Στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά βρέθηκε το κινητό του και η αστυνομική του ταυτότητα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε συναντηθεί μαζί του προκειμένου να λάβει έντυπο υλικό για να το μοιράσει στην περιοχή την επόμενη ημέρα.
 
Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο χρυσαυγίτης Αθανάσιο Τζόρβας, μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή. Ο Τζόρβας, που εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όπως προκύπτει από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καταζητούνταν και τελικά παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα. 

Στο μεταξύ, σχετικά με την επίθεση εναντίον στελεχών του ΚΚΕ και του συνδικάτου μετάλλου στο Πέραμα από μέλη της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων στην υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν προπαρασκευαστικές συνομιλίες πριν την επίθεση.
 
Για την αιματηρή επίθεση στο Πέραμα κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις που είχαν αναγνωριστεί από τα θύματα ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκε με ρόπαλα, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα.