Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο νεαροί που κατηγορούνται ως συνεργοί του βαρυποινίτη Χριστόδουλου Ξηρού, οι οποίοι σήμερα, Τρίτη, απολογήθηκαν ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας.
 

Ads

Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 29χρονος αλβανός υπήκοος και ένας 23χρονος, είναι αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλα αδικήματα και συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν ενώπιον του ανακριτή ότι δεν σχετίζονται με τρομοκρατικές πράξεις.
 
Ο νεαρότερος κατηγορούμενος, ο 23χρονος – αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία, σε λευκό αυτοκίνητο τύπου βαν που εντοπίστηκε στο όρος Αιγάλεω και θεωρείται από τις αρχές μέσο διαφυγής μετά το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού που σχεδίαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός – υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τον βαρυποινίτη.
 
Επίσης, απέδωσε την εμπλοκή του σε μία εργασία που ανέλαβε να κάνει σε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του είχε τηλεφωνήσει και του ζήτησε να «βάλει μπροστά» ένα αυτοκίνητο. Μετά από λίγες ημέρες, όπως φέρεται να υποστήριξε, του έφεραν πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας το αυτοκίνητο, το έβαλε μπροστά και έλαβε αμοιβή γι’ αυτό 1.500 ευρώ.
 
Ο δεύτερος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι δεν έχει ρόλο στην υπόθεση πλην του ότι μετέφερε με αυτοκίνητο την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία του είχε συστηθεί ως Μαρία, σε διάφορα σημεία χωρίς να γνωρίζει κάτι περισσότερο για αυτήν.
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, δακτυλικά και παλαμικά αποτυπώματα του 29χρονου εντοπίστηκαν στο σπίτι που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία στην Περαχώρα Λουτρακίου η Αγγ. Σπυροπούλου. Ο νεαρός αλλοδαπός φέρεται να υποστηρίζει ότι διανυκτέρευε κάποια βράδια στο σπίτι στην Περαχώρα και πως σταμάτησε να συνεργάζεται με την «Μαρία», όταν είδε ότι στην τσάντα της είχε ένα πιστόλι.