Εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Τρεις κάλπες, μια επιλογή: Να νικήσουμε» πραγματοποιεί, στις 19:00 στο Ακροπόλ, ο ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες εκλογές, σε μια προσπάθεια «επανεκκίνησης» μετά τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και τριβές που προκλήθηκαν από την αντίδραση μερίδας του κόμματος στις υποψηφιότητες  των Θ. Καρυπίδη και Οδ. Βουδούρη.

Ads

 
Για τον πρώτο, υποψήφιο στην Δυτική Μακεδονία, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την άρση της υποστήριξης για τις αντισημιτικές δηλώσεις του. Ο Θ. Καρυπίδης έχει ανακοινώσει την αυτόνομη υποψηφιότητά του. Αντίθετα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει, παρά τις τοπικές αντιδράσεις, την στήριξή της στον Οδ. Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 
Μάλιστα τη Δευτέρα ανακοινώθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και του φορέα «Κοινωνία Πρώτα» του Οδ. Βουδούρη. Αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελούμενη από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Δημήτρη Βίτσα, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της «Κοινωνία Πρώτα» στην οποία συμμετείχαν ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Θεόδωρος Παραστατίδης, η Μαρία Δημητροπούλου και ο Στέλιος Στυλιανίδης.
 
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου για την ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, την ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας, καθώς και στην διεύρυνση της συνεργασίας τους σε πρώτη φάση μέσα από τα κινήματα πολιτών και με προσανατολισμό στα προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες».
 
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης στο «Ακροπόλ» για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Στο βήμα θα ανέβουν και οι Ρένα Δούρου, υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και Θοδωρής Δρίτσας, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά. Το λόγο θα πάρει και ο Μάρκο Ρεβέλι, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Πιεμόντε (Τορίνο). 

Παρακολουθείστε ζωντανά