Πενήντα προεκλογικά φυλλάδια πολιτικού κόμματος κατά ασφαλείς πληροφορίες της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο σπίτι ενός εκ των δύο δραστών της δολοφονίας 27χρονου πακιστανού μετανάστη, τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Πετράλωνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, δράστες είναι δύο Έλληνες ηλικίας 25 και 29 ετών, οι οποίοι μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκαν άμεσα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ».

Ads

 
Ο 29χρονος δράστης υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι προσεσημασμένοι για κλοπή, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι δυο δράστες ισχυρίζονται ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός με το θύμα.
 
Η ανθρωποκτονία του 27χρονου έγινε στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Το θύμα έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό υποδιάφραγμα-θωρακική χώρα.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν αποκρύψει κάτω από τη σέλα. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.
 
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
 
•            Tρία στιλέτα τύπου πεταλούδα
•            Ένας σουγιάς.
•            Μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή.
•            Ένα αεροβόλο πιστόλι.
•            Μία σιδερογροθιά.
•            Πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων.
•            Δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου.
•            Δύο ξύλινα ρόπαλα.
•            Μία σφεντόνα.
 
ΚΕΕΡΦΑ και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν νωρίτερα λόγο για ρατσιστική επίθεση ενώ η Διεθνής Αμνηστία υποστήριξε ότι η νέα δολοφονία είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας των ελληνικών αρχών ενάντια στη ρατσιστική βία.

Αντιφασιστική πορεία στα Πετράλωνα

Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε η πορεία διαμαρτυρίας στα Πετράλωνα για τη δολοφονία 27χρονου αλλοδαπού, πακιστανικής καταγωγής, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Ads

 
Το κάλεσμα για την αντιρατσιστική συγκέντρωση ήταν στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Μερκούρη και λίγο αργότερα ακολούθησε πικετοφορία και περιοδεία ενημέρωσης στη γειτονιά, με αντιφασιστικά συνθήματα μέχρι το σημείο όπου έγινε η δολοφονία, όπου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
 
Δείτε αναλυτικά στο tvxs.gr: Μετανάστης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στα Πετράλωνα