Προειδοποίηση για σοβαρή επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη έχει εκδώσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προβλέποντας το πέρασμα κυκλώνα νότια του νησιού την Δευτέρα.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου:

Βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (medicane), έχει ήδη σχηματιστεί την Κυριακή 30/10 στη θαλάσσια περιοχή νoτιοανατολικά της Σικελίας, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου.

Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Ads

Έρχεται κακοκαιρία

Στο μεταξύ, για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε σήμερα.
ρύθμιση

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα η κακοκαιρία θα χτυπήσει την Κρήτη, και πιθανόν πρόσκαιρα θα επηρεαστούν οι νότιες Κυκλάδες, και αργά το βράδυ οι νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων, κυρίως η Κάσος και η Κάρπαθος.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή θα σταματήσουν.