«Δεν κατάλαβα γιατι μας κάλεσε ο κ. Μητσοτάκης και δεν έκανε συνάντηση με την Επιτροπή Βιοηθικής της Εκκλησίας και τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο … Οι μάσκες έπεσαν, το φύλλο συκής του φιλελευθερισμού της Νέας Δημοκρατιας έπεσε», είπε αναφορικά με τις θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Μαρινα Γαλανού, μιλώντας Στο Κόκκινο.

Ads

Η ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα φύλλου «δεν είναι μόνο δική μας νίκη, αλλά όλων των δημοκρατικών ανθρώπων που επιθυμούν μία ανοικτή κοινωνία», είπε η κ. Γαλανού, σημειώνοντας ότι οι νόμοι του κράτους έχουν και παιδευτικό χαρακτήρα, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τόνισε ότι «το θέμα είναι τι γίνεται και στα σχολεία. Η κυβέρνηση έκανε μία προσπάθεια, ευχόμαστε να τη συνεχίσει, όπως με αυτό για τις έμφυλες ταυτότητες, για την γενικότερη εκπαίδευση των μαθητών … το υπουργείο Παιδείας είναι σε μία κατεύθυνση να ανοίξει τα μυαλά, να βγάζει στην κοινωνία ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες».

Σχολιάζοντας όσα τερατώδη ακούστηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, η κ. Γαλανού είπε ότι «ήταν σε ευθεία γραμμή με την Εκκλησία … αν είδατε και το Λεβέντη … εγώ νόμιζα ότι άκουγα τη Χρυσή Αυγή … η όλη του ρητορική ήταν ευθυγραμμισμένη πίσω από την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής».

Ads

Όμως, «τον κόσμο δεν μπορούν να τον κοροϊδέψουν … δόθηκε η ευκαιρία να καταλάβουν όλοι την κοροϊδία, τον εμπαιγμό», συνέχισε.

Αναφέρθηκε επίσης στην συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος χτες διατύπωσε εξαιρετικά αρνητικές θέσεις. «Δεν κατάλαβα γιατι μας κάλεσε ο κ. Μητσοτάκης και δεν έκανε συνάντηση με την Επιτροπή Βιοηθικής της Εκκλησίας και τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο … είναι ένα ερώτημα».

«Οι μάσκες έπεσαν, το φύλλο συκής του φιλελευθερισμού της Νέας Δημοκρατίας έπεσε», κατέληξε η κ. Γαλανού.

Πηγή: stokokkino.gr