Για την κατάσταση που επικρατεί στην καρδιοχειρουργική εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», μίλησε στο Mega, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων παιδιών με συγκενείς καρδιοπάθειες «Αγία Σοφία», Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου Κοκολάκη.

Ads

Με αφορμή την ανάδειξη του προβλήματος υγείας ενός τρίχρονου κοριτσιού από την Κρήτη, το οποίο χρειάζεται άμεση επέμβαση καρδιάς, η κ. Κοκολάκη ανέφερε ότι το παραπάνω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, αλλά πρόκειται για γενικό φαινόμενο καθώς το τμήμα της καρδιοχειρουργικής είναι εντελώς κλειστό με τις εργασίες του να βρίσκονται σε αναστολή προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως μονάδα κοροναϊού.

Σύμφωνα με την κυρία Κοκολάκη, κανένα περιστατικό κοροναϊού δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Τα προβλήματα με το συγκεκριμένο τμήμα δεν είναι καινούρια, καθώς εδώ και χρόνια – από το 2011 – γίνεται προσπάθεια αναστολής της λειτουργίας του.

«Για να γίνεται κάτι κάτι επί δέκα χρόνια σημαίνει ότι υπάρχουν άλλα παιχνίδια από πίσω. Το κάθε τι παρουσιάζεται ως αφορμή», σημείωσε η κ. Κοκολάκη, ενώ όταν ρωτήθηκε αν αυτό γίνεται για να γίνονται οι εγχειρήσεις στα ιδιωτικά κέντρα απάντησε ότι «αυτό ακριβώς συμβαίνει».