Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε πως ως Ομοσπονδία «καταδικάσαμε αυτή την αποτρόπαια συμπεριφορά, διότι πλέον ξέραμε για ποιον μιλάμε», αναγνωρίζοντας ότι ο χαρακτηρισμός του περιστατικού ως «δυσάρεστο» στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ήταν «ατυχής» και  επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει λόγος παράιτησης του ίδιου.

Ads

«Γιατί να παραιτηθώ, είναι συλλογική ευθύνη;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος, αναφέροντας, σχετικά με τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, τον άνδρα που κατονόμασε η Μπεκατώρου ως τον θύτη της κακοποίησης της, πως «ζητήσαμε να παραιτηθεί και παραιτήθηκε, ζητήσαμε να παραιτηθεί από την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και γνωρίζουμε κατά 99% ότι παραιτήθηκε».

Επίσης, ξεκαθάρισε πως ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε ένδειξη, φήμη ή καταγγελία παρόμοιου γεγονότος, ενώ, σχετικά με την ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ότι προτίθεται να αποσύρει την υποστήριξη του από την Ομοσπονδία και την τρέχουσα δωρεά του εάν εντός 30 ημερών δεν δοθούν διαβεβαιώσεις για καθολική διευθέτηση των συγκεκριμένων θεμάτων, ο κ. Δημητρακόπουλος σχολίασε ότι αυτές θα δοθούν και πρόσθεσε ότι «ένα μεμονωμένο φαινόμενο δεν μπορεί να στιγματίζει μία ολόκληρη ιστιοπλοϊκή οικογένεια».

Στον αντίποδα, ο παραιτηθείς από την Ομοσπονδία και πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς Γ. Παπαδημητρίου δήλωσε επίσης στην ΕΡΤ ότι ηθικά και μόνο περίμενε να ακούσει την παραίτηση του κ. Δημητρακόπουλου καθώς μετα από τον ίδιο έχουν παραιτηθεί ακόμη δύο και η επιτροπή Ανοικτής θαλάσσης αποτελούμενη από 10 μέλη. Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι περιμένει και άλλες παραιτήσεις και σχολίασε ότι δεν υπάρχει «ατυχής» έκφραση.

«Σαν πρόεδρος ο κ. Δημητρακόπουλος έπρεπε να επικοινωνήσει αμέσως με την κα. Μπεκατώρου να είχε συγκαλέσει άμεσα διοικητικό Συμβούλιο για να συζητήσουμε πως θα τη βοηθήσουμε . Όχι να την κοροϊδεύουμε και να την ειρωνευόμαστε με διάφορες αναρτήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΙΟΠ.

Ads