Στην αποκάλυψη πως υπάρχουν ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που έχουν βάλει «πωλητήριο» και πως τουριστικά λεωφορεία πωλούνται «κοψοχρονιά», προχώρησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.

Ads

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ζορπίδη η ανεργία τους επόμενους μήνες θα αγγίξει το 30%. Όπως δήλωσε πολλές επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα θα βγουν στο «σφυρί».

«Το ποσοστό ανεργίας θα ανέβει. Δεν θα κρατήσει το προσωπικό του ένας επιχειρηματίας εάν δεν έχει δουλειά» σχολίασε και πρόσθεσε: «Θα γίνει η μεγάλη πανωλεθρία».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης  είναι υποτονική. «Ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Δεν μπαίνει μέσα στα μαγαζιά. Και τα εστιατόρια, και τα καφέ μπαρ έχουν πολύ μικρούς τζίρους. Η αγορά δεν πάει καλά. Φοβάμαι ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το ποσοστό της ανεργίας. Εκτιμώ ότι θα φτάσει το 30% η ανεργία» είπε ο κ. Ζορπίδης και συμπλήρωσε: «Προσωπικά δεν ξέρω πότε θα ανοίξω. Πότε θα ανοίξουν οι αεροπορικές εταιρίες, πότε θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία. Τι να κάνουν τα τουριστικά γραφεία και τα τουριστικά λεωφορεία ανοικτά;»

Ads

Ο Μιχάλης Ζορπίδης κατέληξε: «Στην πόλη υπάρχουν 4- 5 ξενοδοχεία που πωλούνται. Όλες οι επιχειρήσεις βγήκαν στο σφυρί. Δέχτηκα προσωπικά τηλέφωνα ότι πωλούνται τουριστικά λεωφορεία στην μισή τιμή.»