Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί από τους ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους που πνέουν από χθες το απόγευμα.

Ads

Στη Λαμία έχουν πέσει δέντρα πάνω σε αυτοκίνητα, δρόμους, ακόμα και σκεπές ή τέντες, προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, καθώς και στην ηλεκτροδότηση, αφού έχουν κοπεί καλώδια της ΔΕΗ.

Πυροσβέστες κάνουν από το βράδυ υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρύνουν τα δέντρα και τις πινακίδες που ξήλωσαν οι άνεμοι που έφτασαν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Προβλήματα σημειώθηκαν στην Σπερχειάδα και την Μακρακώμη, στη δυτική Φθιώτιδα. 

Ads

Και στην Αττική φύσηξε… προβλήματα

Αρκετά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους προκλήθηκαν και σε περιοχές της Αττικής. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων από τους δρόμους.

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει από το πρωί η περιοχή του Γέρακα, Αττικής, λόγω βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΔΕΔΔΗΕ οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τοπικά βλάβες σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως από πτώση δένδρων στα καλώδια, οι οποίες σταδιακά αποκαθίστανται. 

Θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα στο Ναύπλιο

Θυελλώδεις άνεμοι επικράτησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Ναύπλιο με αποτέλεσμα να ξεριζώσουν δέντρα τα οποία καταπλάκωσαν αυτοκίνητα μέσα στην πόλη.

Στην οδό Κύπρου, στο κέντρο του Ναυπλίου, τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από μεγάλα πεύκα, ενώ δέντρα έπεσαν αποκλείοντας την παραλιακή οδό στον δρόμο προς το Κιβέρι. Επίσης, τέντες και κατασκευές σπιτιών υπέστησαν ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους.

Πτώση δέντρων στη Θεσσαλονίκη 

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Η Πυροσβεστική δέχθηκε μέχρι στιγμής κλήσεις για τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις σε περιοχές του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. 

Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που τοπικά φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ μετακίνησαν κάδους απορριμμάτων, ξήλωσαν πινακίδες και τέντες, ενώ φερτά υλικά κάλυψαν δρόμους.