Σοβαρά προβλήματα άφησαν πίσω τους οι έντονες βροχοπτώσεις που σηειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τόσο στη Μάνδρα Αττικής, τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, όσο και στη Ζάκυνθο.

Ads

Μόνο από τη Μάνδρα Αττικής, τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο η Πυροσβεστική δέχτηκε 45 κλήσεις . Στη Μάνδρα δρόμοι, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, καθώς ξεχείλισε παλιά ρέμα. Το κέντρο της πόλης είναι πλημμυρισμένο κι έχει θαφτεί στη λάσπη.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απομακρύνει 6 άτομα από τα σπίτια τους και 2 από το αυτοκίνητό τους, ενώ αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι αντλήσεις από σπίτια και καταστήματα που επλήγησαν από τη νεροποντή.

Πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν το βράδυ και σε δεκάδες χωριά της Ζακύνθου μετά από πολύωρες βροχοπτώσεις. Δύο γυναίκες κινδύνεψαν όταν τα οχήματά τους εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Λαγανά και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να τις σώσει.

Ads

Το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη πλημμύρισε στο ύψος του αεροδρομίου Ζακύνθου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ζακύνθου – Κερίου και χρειάσθηκε να παρέμβουν ερπυστριοφόρα οχήματα του Δήμου.