Προβλήματα προκάλεσε η απότομη επιδείνωση του καιρού τη Δευτέρα, η οποία θα συνεχιστεί και την Τρίτη.

Ads

Στην Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία τα φαινόμενα ήταν περισσότερα έντονα και η πυροσβεστική προχώρησε σε απαντλήσεις υδάτων και μάζεμα πεσμένων δένδρων.

Στη Λαμία πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, ενώ σε κάποιες περιοχές έριξε και χαλάζι. Προβλήματα και στα Τρίκαλα, ενώ στη Νάουσα, πέρα από τις πλημμύρες, υπήρξαν και κατολισθήσεις, που προκάλεσε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε δρόμο έξω από την πόλη.

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης του καιρού και την Τρίτη θα είναι οι βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Ads

Ειδικότερα αναμένεται να εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές.

Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πιο έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να εκδηλωθούν:
Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου
Μέχρι και τις απογευματινές ώρες την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.