Σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδεικνύεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως, τουλάχιστον, δηλώνουν στο Documento πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Ads

«Ο Μαρινάκης έχει καβαλήσει το καλάμι και δεν είναι μακριά η στιγμή που αυτό θα οδηγήσει σε ανοιχτή σύγκρουση» εκτιμά υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που παλιότερα μάλιστα είχε στενές σχέσεις με τον μεγιστάνα του Πειραιά και των ΜΜΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στην πραγματικότητα οι σχέσεις του Μητσοτάκη με τον Μαρινάκη ποτέ δεν ήταν θερμές. «Μάλλον εταιρικές σχέσεις αμοιβαίου συμφέροντος» χαρακτηρίζονται από συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι σπεύδουν, πάντως, να χαρακτηρίσουν θερμές και φιλικές τις σχέσεις κουμπαριάς του Μαρινάκη με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ωστόσο, αυτές οι σχέσεις δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Β. Μαρινάκης «διεκδικεί σχεδόν ανοιχτά και με ελάχιστα ευγενικές μεθόδους την απαλλαγή του από τις κακουργηματικές κατηγορίες που τον βαρύνουν», χωρίς περιθώρια παρέμβασης. Διότι, «με τον ΣΥΡΙΖΑ να καραδοκεί, ο Κυριάκος έχει καταλάβει ότι είναι δυσβάσταχτο το κόστος μιας τόσο χοντρής κυβερνητικής παρέμβασης υπέρ του Μαρινάκη στη Δικαιοσύνη. Αυτό, όπως εξομολογήθηκε πρόσφατα σε δημοσιογράφους κορυφαίο στέλεχος του Μαξίμου, σε συνδυασμό με τη στάση του βαρέων βαρών βαρόνου τον καθιστά δυσβάσταχτο βάρος για τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση».

Ads

Επιπλέον, σύμφωνα με το Documento, ο Κ. Μητσοτάκης είναι «έξω φρενών» με τη δημόσια «ηγετική» εμφάνιση του Μαρινάκη στη Θεσσαλονίκη, με την οποία, «δεν έστειλε απλώς ένα μήνυμα στον Μητσοτάκη· του έριξε το γάντι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το θέμα Μαρινάκη στη Βουλή

«Ο μαρινακισμός τελευταίο στάδιο του μητσοτακισμού» λέει επικοινωνιακό στέλεχος της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τις σχέσεις Κυριάκου – Βαγγέλη. «Ο Μαρινάκης αποτελεί παραφωνία για τη δημοκρατία κι ο Μητσοτάκης έχει εγκληματικές ευθύνες που ανέχεται αυτό το φαινόμενο» είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να φέρει το θέμα της «δημοκρατικής παραμόρφωσης» που «εκφράζουν ο Μαρινάκης και η σχέση του με τον Μητσοτάκη» στη Βουλή.

Αφορμή, σύμφωνα με το Documento, είναι η «προσπάθεια εξαγοράς της Nova από τον βαρόνο των ΜΜΕ», από την οποία «θα αναδειχτεί ο κίνδυνος που εγκυμονεί για τη δημοκρατία η κατοχή μιας σειράς μεγάλων ΜΜΕ από έναν άνθρωπο, όπως και το μονοπώλιο στη διανομή του Τύπου από τον ίδιο».