Προβάδισμα 8% δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ads

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται με ποσοστό 24,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,5%. Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση στα τέλη του Φεβρουαρίου η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφωνόταν στο 6,5%.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, ενώ ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων, συγκεντρώνοντας 4%. Ποτάμι και ΑΝΕΛ βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%, συγκεντρώνοντας τις προτιμήσεις του 2,5% των ερωτηθέντων, ενώ η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται στο 1,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 24%.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, το 50,5% των ερωτηθέντων «βλέπει» τη Νέα Δημοκρατία να αναδεικνύεται νικήτρια των επόμενων εκλογών, ενώ το 20,5% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει νικητής από την επόμενη κάλπη.

Ads

Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 31,5% των ερωτηθέντων φαίνεται να προτιμά μία κυβέρνηση με «κορμό» τη Νέα Δημοκρατία και επικεφαλής των πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 25% μία κυβέρνηση με «κορμό» και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλα σχήματα επιλέγει το 36%.