Νέα ανωμοτί κατάθεση ενώπιον της Προανακριτικής ζητά να δώσει ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης μετά τη διαβίβαση των αντικρουόμενων πορισμάτων των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή, αλλά και λόγω της διαβίβασης στη Βουλή του εξωδικαστικού συμβιβασμού ΗΠΑ – Novartis.
 
Το νέο αίτημα έρχεται μετά την απόρριψη από ΝΔ – ΚΙΝΑΛ του αιτήματος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για διαβίβαση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών των ενστάσεων ακυρότητας που κατέθεσε.

Ads

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σημειώνει ότι «η ικανοποίηση των αιτημάτων του αποτελεί υποχρέωση της Επιτροπής, σύμφωνα με τους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τις αρχές της ΕΣΔΑ και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομολογία» και κυρίως ότι «η απόρριψη και των αιτημάτων του αυτών, θα αποτελέσει άλλη μια κραυγαλέα παρανομία σε βάρος του, άλλη μια ατράνταχτη απόδειξη τα εκδικητικής πολιτικής δίωξης σε βάρος του».

Στην αίτησή του επισημαίνει ότι τόσο η συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ των αρχών των ΗΠΑ και της εταιρείας Novartis, «σχετικά με αξιόποινες πράξεις διαφθοράς που διέπραξε σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και του ελληνικού λαού, η Novartis», όσο και η δικογραφία για τους Εισαγγελείς Διαφθοράς που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες, είναι πολύ σημαντικά έγγραφα και κρίσιμα για τη διερεύνηση των «δήθεν αδικημάτων» για τα οποία κατηγορείται. Επί αυτών λοιπόν ζητάει να κληθεί εκ νέου στην προανακριτική επιτροπή.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος νωρίτερα σήμερα απευθύνθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να λάβει αντίγραφο της δικογραφίας για τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ads