Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για δωρεά 18 φορητών κλινών ΜΕΘ στο Δημόσιο από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», προανήγγειλε την παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 15 Μαρτίου. 

Ads

Συγκεκριμένα είπε ότι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα, ειδικα αυτές τις δύο εβδομάδες, ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας και της εκπαίδευσης. «Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή», είπε.

Όπως ανέφερε, «η έξοδος από την κρίση της πανδημίας είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία». Αναγνωρίζοντας πως «υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ», υποστήριξε πως «τη διαχειριζόμαστε πολύ ικανοποιητικά», ενώ αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς, δηλώνοντας επίσης ότι στο τρίτο κύμα έχει πια κυριαρχήσει το βρετανικό στέλεχος, το οποίο έχει πολύ πιο αυξημένη μεταδοτικότητα. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και παρενέβησαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και από τη Μακεδονία, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Μαρία Γιογκατζή.

Ads