Πυρά κατά της γερμανικής κυβέρνησης και των άλλων χωρών της ΕΕ εξαπολύει ο επικεφαλής της γερμανικής οργάνωσης υπέρ του ασύλου, Pro Asyl, Γκίντερ Μπούρκχαρντ, υποστηρίζοντας ότι ωθούν την Ελλάδα σε απελπισία ως προς το προσφυγικό.

Ads

«H γερμανική κυβέρνηση, από κοινού με τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωθούν την Ελλάδα σε απελπιστική κατάσταση στο προσφυγικό», δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Die Welt.

«Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο τη Βιέννης συμφώνησαν σε έναν αυστηρότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. στο βαλκανικό διάδρομο από την Frontex. Οι πρόσφυγες όμως δεν θα μπορούν να έχουν έτσι μια δίκαιη εξέταση το αιτήματός τους για άσυλο. Μια τέτοια δυνατότητα δεν θα έχουν πλέον “ούτε στην Ελλάδα ούτε σε κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε.», λέει ο Μπούρκχαρντ.

Όπως έγραψε η Welt της Κυριακής, η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να δεχτεί 6.000 πρόσφυγες ετησίως από την Ελλάδα και την Ιταλία , δηλαδή 500 το μήνα, από κάθε χώρα, προκειμένου να γίνει η επανένωση των οικογενειών τους.

Ads

 Η οργάνωση Pro Asyl θεωρεί εν τούτοις ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρός.