Ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί εκτός νόμου θεωρεί το 55% των πολιτών, σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που πραγματοποιεί κάθε μήνα η Palmos Analysis για το tvxs.gr. Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν φαίνεται να πείθεται ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για το δημόσιο συμφέρον σχετικά με τα σκάνδαλα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, των εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς και στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ads

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, το υπόλοιπο 38% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου.
 
Το 3% δηλώνει πως «δεν έχει άποψη» επί του θέματος, ενώ «δεν ξέρω – δεν απαντώ», απαντά το 1%.

image
 
Διαβάστε επίσης:

Οι απαντήσεις ανά κόμματα
 
Σε ποσοστό 64% οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η Χ.Α πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, ενώ την αντίθετη άποψη έχει το 30%.
 
Να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ επιλέγουν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 71%. Το 22% θεωρεί ότι δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου.

Ads

image
 
Το μικρότερο ποσοστό εμφανίζει η ΝΔ, συγκριτικά με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με το 58% των ψηφοφόρων του κυβερνόντος κόμματος να δηλώνουν ότι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ και το 36% να υποστηρίζει το αντίθετο.
 
Σκεπτικισμός ως προς την κάθαρση από τα σκάνδαλα
 
Στην πλειοψηφία τους οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι θα επέλθει «κάθαρση» από τα σκάνδαλα του Τ.Τ, των εξοπλιστικών και της λίστας Λαγκάρντ.
 
Για το σκάνδαλο των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το 65% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει ουσιαστικό θετικό για το δημόσιο συμφέρον. Το αντίθετο θεωρεί το 26%.

image
 
Σε ό, τι αφορά τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το 65% των ερωτηθέντων επίσης θεωρούν ότι δεν θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα για το δημόσιο συμφέρον, με το 26% να πιστεύει το αντίθετο.

image
 
Σε παρόμοια ερώτηση σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, το 76% απαντά πώς δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, ενώ μόλις το 17% θεωρεί πως θα υπάρξει θετική εξέλιξη για το δημόσιο συμφέρον.