Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του «Athens Alive», μετά τη θετική στάση της κυβέρνησης στο project, το οποίο θα έχει… αντίκτυπο και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ads

Σύμφωνα με τοποθέτηση της ΓΓΑ, η οποία επιβεβαιώνει το ραντεβού μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η κυβέρνηση επιθυμεί την αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, ενώ επισημαίνει την προοπτική αύξησης του συντελεστή δόμησης.

Η τοποθέτηση της ΓΓΑ: «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ με ένα σύγχρονο σχέδιο που θα αναβαθμίζει τις λειτουργίες στην ευρύτερη περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα εντάσσεται στο σχέδιο ανάπτυξης της Αττικής.

Για το λόγο αυτό θα προχωρήσει η εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το σύνολο της περιοχής, όπου θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του επιτρεπόμενου Συντελεστή Δόμησης, στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, καθώς και ορισμένες διαφοροποιήσεις στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης με δυνατότητα χωροθέτησης χρήσεων αθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού και περιορισμένων εμπορικών χρήσεων για την εξυπηρέτηση της περιοχής».

Ads