Πράσινο φως να αναλάβουν οι ιδιώτες παιδίατροι τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών κατά του κορονοϊού δόθηκε σήμερα μετά από τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη, την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα αλλά και εκπροσώπους των παιδιάτρων.

Ads

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε το πρωί τη συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. «Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός και για ιερείς; – Τι δήλωσε ο Οικονόμου

Η Ομοσπονδία των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων είχε θέσει το θέμα στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σε συνάντηση που ήταν και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr η κυβέρνηση θεώρησε πολύ λογικό το επιχείρημα των παιδιάτρων και συμφώνησε να προωθήσει τους εμβολιασμούς στα ιδιωτικά ιατρεία των παιδιάτρων. «Ο παιδίατρος μπορεί να εξηγήσει στον γονιό με επιχειρήματα ότι το σωστότερο που έχει να κάνει για το παιδί του είναι να το εμβολιάσει και να το κάνει σε ένα περιβάλλον που εμπιστεύεται και να αισθάνεται και το παιδί πολύ καλύτερα. Επιπλέον έχουμε όλη την τεχνογνωσία γιατί η ειδικότητά μας είναι να κάνουμε εμβόλια. Είναι νομίζω κομβικό σημείο, αν θέλουμε να εμβολιάσουμε τα παιδιά γρήγορα», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας.