Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την τροποποίηση προς το ευνοϊκότερο της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, αλλά και για την καταβολή άμεσα από την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα του ποσού των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ στην «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» για την διάσωση της βιομηχανίας.

Ads

Ειδικότερα, σχετικά με την ρύθμιση των 100 δόσεων, δεν θα εντάσσονται πλέον προς διαγραφή μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.

Όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης υπεγράφη καθώς έπρεπε να προστατευθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι  και καλλιεργητές στα εργοστάσια ζάχαρης. Αντίστοιχα, προσθέτουν, η ρύθμιση για τις 100 δόσεις κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να βελτιωθεί ο Νόμος και να ενταχθούν σε αυτόν χιλιάδες ακόμα πολίτες, διαφορετικά θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30 ημέρες. «Σε κάθε περίπτωση η ΠΝΠ δεν θα έρθει στη Βουλή μετά από τρεις μήνες προς κύρωση, αλλά άμεσα, τη Δευτέρα», τονίζουν.

Αναλυτικά η πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Ads