Με εξαιρετική χαρά σας υποδέχομαι ως Πρόεδρο και ηγέτη της Ρωσίας. Η επίσκεψη σας στην Ελλάδα γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για όλη την Ευρώπη, είπε απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ads

Είναι εξαιρετικά σημαντική για την εποχή μας η στενή συνεργασία της Ρωσίας των ΗΠΑ και τη ΕΕ για τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Από την πλευρά του, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει βαθιές, παλιές, πνευματικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα. «Στόχος είναι να το κάνουμε αυτό και σε άλλους τομείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν.

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• [Live]: Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τόνισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επισημαίνοντας την εντυπωσιακή αύξηση των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την επίσημη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη χώρα μας επιστέγασμα και κορύφωση της διαχρονικής φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Η συνάντηση των δυο ανδρών έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος.